Interieur ontwerp: landelijke keukens

De landelijke keuken blijft actueel

De landelijke interieurstijl is een klassieke designstijl die niet erg trendgevoelig is maar altijd actueel blijft. Binnen deze stijl is veel mogelijk qua kleuren en accessoires. Met kleine aanpassingen in accessoires en kleur kunnen nieuwe accenten worden gegeven. In de keuken is veel mogelijk met een landelijke stijl. Deze keuken is vaak ruim en praktisch, maar hij geeft een gezellige sfeer en hij heeft een charmante uitstraling. Dit type keuken past in een oude opgeknapte boerderij en geeft sfeer aan een eengezinswoning. Voor een goede indruk van landelijke keukens raad ik aan een kijkje te nemen bij Meubelmakerij H. Zwiers en Zonen. De landelijke keuken is dan ook nog steeds erg gewild bij een groot publiek.

Gebruikte kleuren en materialen

Landelijke keukens combineren vaak lichte kleuren met natuurlijke materialen zoals hout, riet en natuursteen. De kleuren kunnen gaan van gebroken wit tot aardkleuren. Ook grijs en rood of zelfs blauw en groen horen tot de mogelijkheden. Dit alles hangt vanzelfsprekend af van de smaak en wensen van de cliënt. Het is mogelijk een roestvrij stalen werkblad te combineren met houten kastjes of met open planken. Ook zijn er vele opties om kunststof te gebruiken op een stijlvolle manier. Een tegelwand met bijzondere patronen achter het aanrecht geeft een heel eigen sfeer aan de ruimte. Binnen elk budget zijn meer dan genoeg keuzes de maken.

Keukenapparatuur en accessoires

De benodigde keukenapparatuur, zoals koelkast, oven, afwasmachine en afzuigkast, kan worden weggewerkt achter en in kastjes. Vaak hebben keukens in een landelijke stijl een losstaand fornuis, maar het fornuis kan ook worden geplaatst op het aanrecht of op een kookeiland. In deze keuken kunnen originele en authentieke elementen worden gebruikt om een gezellige warmte te creëren. Hierbij kunt u denken aan antieke meubelstukken, oud servies en sierlijke vazen. Aan de muur worden vaak stangen geplaatst om allerlei keukengerei en steelpannen op te hangen, zo zijn die altijd binnen bereik van de kok. In rieten manden kunnen kooktijdschriften en keukendoeken worden bewaard en ze zien er stijlvol uit. Midden in de keuken kunt u een mooie robuuste keukentafel zetten, met daarbij een passende houten bank of fijne houten stoelen. Zo wordt de keuken een echte woonkeuken waar echt geleefd wordt. In de ochtend drinkt u een kop koffie, terwijl u de krant doorbladert en geniet van de vogelgeluiden uit de buurt. In de middag spelen de kinderen een spannend spel op en onder de tafel en 's avonds geniet u samen van een vers bereide maaltijd. Het landelijke wonen is gezellig en puur genieten van het leven.


Delen