Klassieke meubels: de vintage Chesterfield

De chesterfield stijl is een van de oudste en meest gewaardeerde stijlen voor een bankstel. De vintage chesterfield is momenteel aan een welverdiende heropleving en een toenemende populariteit toe. Met een chesterfield bank brengt u een enorme hoeveelheid stijl en comfort in huis. We willen u graag enkele tips geven bij het zoeken naar uw nieuwe droom, een vintage chesterfield bank: 

1. Vergeet het comfort niet

Het kopen van een vintage Chesterfield bankstel hoeft niet te betekenen dat u aan comfort moet inleveren. Er bestaan versies met een rugsteun die belangrijk is voor alledaags comfort, zonder dat u er een aantal kussens moet ingooien. Een goede chesterfield heeft zware kussens, is luxueus en duurzaam.

2. De plaats van een chesterfield

Chesterfield banken maken een indruk. Daarom houden zoveel mensen ervan. Maar zonder balans, kunnen hun massieve vormen en aandachttrekkende dotten niet de aandacht trekken die ze verdienen. Om een vintage chesterfield in evenwicht te brengen moet u overwegen om een aantal moderne of rustieke vormen te integreren in uw woonkamer. Integreer meubels en kunstwerken met sterke kleuren en experimenteer met een aantrekkelijke omgeving. Op deze manier zal uw vintage chesterfield ten volle tot zijn recht komen. Een van de beste posities voor een chesterfield is het midden van een kamer. De opvallende rollende rugleuning ziet er ook aan de achterkant goed uit, in tegenstelling tot de rugleuning van moderne bankstellen. Het lage profiel van de zetel voorkomt dat er een visuele barrière gevormd wordt in de kamer. Dit unieke vermogen om ergens willekeurig in een ruimte te staan maken het ook populair in de lobby van luxe hotel en verfijnde lounges. Het plaatsen van een chesterfield in een modernere ruimte kan ervoor zorgen dat de gebruikte kleuren in uw ruimte beter tot hun recht komen. Helder rood, oranje, wit, lichtgrijs enzovoort, zullen ervoor zorgen dat de ruimte niet donkerder lijkt door de wat zwaarder ogende Chesterfield en zullen uw felle kleuren nog meer doen schitteren.

3. Het ontwerp

Chesterfield banken zijn historisch gestoffeerd in donkere kleuren zoals robijnrood, diepblauw, smaragdgroen, of paddenstoel rood. De dikke tuft van de vintage chesterfield en royaal afgeronde armleuningen en rug zijn de elementen die deze sofa er zwaarder doen uitzien. De dotten zijn tussen zes en elf cm breed, maar hoe dichter ze staan hoe meer ze de traditionele uitstraling weergeven en het oppervlak steviger maken. De poten hebben meestal een gedraaide vorm, maar voor een meer moderne look kunnen ze vervangen worden door vierkante poten. De poten van de vintage chesterfield variëren van vier tot zes centimeter hoogte. Onthoud dat een vintage chesterfield een echt meubel is. Hoewel het een relatief lage rug heeft zal het, door de aantrekkelijke ronde vormen, prominent aanwezig zijn in de ruimte waar het geplaatst wordt.

Op zoek naar een speciaalzaak dat een ruim assortiment aan vintage chesterfield's aanbiedt? Kijk dan eens op Mister Chesterfield


Delen